Om oss

Vår bakgrund och vår vision

Vår egen firma startades genom att vi köpte in vår första hjulgrävare, vilken avhämtades två dagar före vårt bröllop i maj 2013.

Efter detta jobbade Caroline fortfarande inom sjukvården medan Daniel körde sin maskin och skaffade sig referenser. När sonen Oskar föddes i februari 2016 stannade Caroline hemma för att efter graviditetsledigheten börja arbeta i firman. - Vi hade då kommit in i marknaden och kände att vi vågade satsa vidare.


- Först köpte vi in en egen grusbil och anställde en förare till den och senare under 2016 köpte vi en bandgrävare och anställde en maskinist som då fick anställningsnummer fyra.


Mycket kan man göra med en bra grävmaskin, men om man ska kunna ta kompletta anläggningsjobb behövs även anläggare på marken, så anställd nummer 5 blev en markarbetare.


2017 anställdes ytterligare två personer. Dessutom inköptes företagets första helt nya maskin i maj; en hjulgrävare från Volvo. Av bara farten byttes bandgrävaren ut mot en ny i juni 2017.

Detta år byggdes dessutom det stora huset innehållande garage/verkstad samt kontor och personalutrymmen.


Under 2018 år har uppdragen ökat markant och firman har köpt in ett helt nytt ekipage för grus och maskintransporter; en Scania med lastväxlare och treaxlat släp som totalt lastar 32 ton. Alla maskinerna är nu miljöcertifierade, vilket krävs för jobb i tätorter.

För att klara vintersäsongen har vi också satsat på att ta entreprenad på väghållning, inklusive snöröjning, buskrensning, diken och vägbana åt privata vägföreningar i trakten.


Under 2019 har den enskilda firman ombildats till aktiebolag.

Daniel Rolander Entreprenad AB


  • VISION
  • Vi kommer att ombilda firman till ett aktiebolag under 2019 eftersom verksamheten blivit så omfattande.

  • Vi räknar med att behålla nivån på cirka sju personer i firman inklusive oss själva. - Det är lätthanterligt och trevligt förutsatt att det är rätt personer, vilket vi verkligen upplever att vi har nu,

  • Vi strävar efter att ta flera, kompletta anläggningsentreprenader, typ tomtplanering inklusive husgrund, omisolering av grund (certifierade av Isodrän), förnyelse av enskilda avlopp m.m.

  • Vi funderar på att skaffa en väghyvel, eftersom vi har en anställd (Anders) som har lång erfarenhet av att köra denna ”trickiga” maskin.

  • Vi siktar på att Carro ska kunna komma ut och hjälpa till att räkna på jobb som vi sedan kan offerera.

Copyright © All Rights Reserved

Daniel Rolander Entreprenad utför allt inom grävarbeten och transporter i Finspång med omnejd.

e-post drentreprenad@hotmail.se

tel 070-224 83 15 Daniel eller 070-212 23 83 Caroline